UPROAR OVER “BACK TO BACK” HORSE SHOWS THREATENS TO DERAIL THE 2015 SHOW SEASON BEFORE IT STARTS – DID THE BIG LICK TRAINER BOYZ PITCH IT OVER THE WALL TELLING CELEBRATION CHAIRMAN DAVID L. HOWARD TO TAKE THE CALSONIC ARENA AND SHOVE IT???

SHELBYVILLE, TN – Albert Einstein himself could not have thought it up any better.

ALBERTEINSTEIN01

When the new Walking Horse Trainer BOYZ  President Mr. Billy Young decided to tell Celebration Chairman David L. Howard to “Take The Calsonic Arena and “Shove It” – and moved the 47th Annual National Trainers Show to Decatur, Alabama –  April 2 – 4,  2015 –  he kicked over a fire ant mound.

Big Lickers are now in an uproar saying that Mr. Young did one of two things:

  • Wrecked the Jackson, Mississippi Horse Show set for March 26 -28, or
  • Jeopardized the National Walking Horse Trainers Show on April 2 – 4.

In a financially weakened condition, the sore Big Lick Trainer BOYZ simply must have a successful Trainer’s Show if they are going to continue to exist.

The last thing they can afford is to have an upset Big Lick customer base.

Right now,  it appears that is exactly what they have.

And of course,  Mr. David L. Howard is stoking the flames of unrest.

"FOR SALE" SIGN IN FRONT OF WHTA BOYZ BUILDING IN SHELBYVILLE, TENNESSEE

“FOR SALE” SIGN IN FRONT OF WHTA BOYZ BUILDING IN SHELBYVILLE, TENNESSEE

MR. BILLY YOUNG, WALKING HORSE TRAINER BOYZ PRESIDENT

BILLY YOUNG,  PRESIDENT OF THE WHTA BOYZ

BILLY YOUNG, PRESIDENT OF THE WHTA BOYZ

CELEBRATION CHAIRMAN MR. DAVID L. HOWARD

CELEBRATION CHAIRMAN DAVID L . HOWARD

CELEBRATION CHAIRMAN DAVID L . HOWARD

THE “DOWN AT THE HEELS” CELEBRATION CALSONIC ARENA

 

CALSONICARENATIGHT CELEBRATIONTIGHT

SPARKLING MORGAN COUNTY CELEBRATION ARENA – DECATUR, ALABAMA  

MORGAN COUNTY CELEBRATION ARENA, DECATUR, ALABAMA

MORGAN COUNTY CELEBRATION ARENA, DECATUR, ALABAMA

Historically,   the annual Trainer BOYZ show is in Mid-March.  This year it would have been March 12, 13 and 14.    The way  the sore Big Lick Tennessee Walking Horse Show season works is it starts with the Trainers Show and goes all the way to the Tennessee Walking Horse National Celebration which ends the Saturday before Labor Day.

By coming first, the Trainers Show sets the tone for the entire Big Lick Show year.

  • Jackson Horse Show     March 26 – 28
  • Trainers BOYZ Show      April 2 – 4

So the word of this has gotten out, and there is now substantial unrest in Licker World.

As usual,  it all gets discussed down at Pope’s Cafe on the Square  in Shelbyville.

THE ‘PERILS OF PAULINE’ AT POPE’S CAFE,  SHELBYVILLE, TENNESSEE

POPESCAFERIBBON01

MONDAY,  JANUARY 19, 2015 AT POPE’S CAFE,

Bobmedmac,  a Yankee who owns property out in Bedford County,  has been especially vocal saying,   “Very bad planning.  This will damage both shows. People will have to choose which show to go to and consequently not many people will attend either one.”

Carolyn, in charge of the Jackson Horse Show is real unhappy about the Trainer BOYZ show being only four days after the Jackson Show.  She says, “Jackson has always come after the mid-March dates of the Trainers Show.  She said the Trainers Show could have been held somewhere in Middle Tennessee that would have attracted a lot of horses from Kentucky.”

Bobmedmac said,  speaking of the Trainer BOYZ,  “you can’t expect dumb people to make good decisions”.  He asked his wife Marina which show she wanted to attend, and Marina said “Jackson” because it has “better restaurants and better parties”.  Bobmedmac said the Trainers are going to make their bad financial situation even worse with a “Loser Show”.

Then Herr Howardo came into Pope’s late and said to all present,  “The Trainer BOYZ can’t have a weak Show because of their poor financial condition.   The Tennessee Walking Horse sore Big Lick “Racket” can’t afford Jackson to have a bad show because of how important it is to the Racket.   No one benefits from this arrangement.”

Bobmedmac said,  “You can’t fix STUPID, and forecast poor planning and bad research combo would cause both shows to fail.”  He called upon the Trainer BOYZ to reconsider and change the dates of the Trainer BOYZ Show set for April 2-4 in Decatur, Alabama.

Bobmedmac argle bargling “Pogo” said,

“We have met the enemy and it is us.”

Harold  likens the Trainer BOYZ to Two Year Old Children:  “They don’t care how big a mess they make as long as they are the center of attention”.

It certainly seems that they have succeeded.

Please stay tuned for further developments.

BILLY&RADARHEADSHOTS